Telefon

0733807356

E-post

camilla@stjernsken.se

Vår studio finner du i Torpa, Varberg

Tider för bokning finns på Bokadirekt

Heladu.nu Rekommenderar

– Yoga varje dag, förslagsvis direkt på morgonen!

Heladu.nu har samlat ett urval av de bästa yogarutinerna. Du finner rutiner för nya, medel och avancerade utövare:
Yoga – Nybörjare – 20min
Yoga – Medel – 20min
Yoga – Medel – 45min
Yoga – Avancerat – 20min
Yoga – Avancerad – 60min

Rekommenderade tillbehör vid yoga:
– Yogamatta
– Yogaband
– Yogaklossar
Allt finns att köpa till riktigt bra pris hos:
Sportamore – Yogatillbehör

yoga

Yoga

Yoga har blivit ett väldigt vanligt utövande i dagens samhälle. På grund av stressnivåerna en normal arbetsdag kan orsaka är det inte överraskande att denna fördelaktiga träningsmetod har blivit alltmer populär, då den har positiva effekter på vår mentala hälsa och balans.
När du har en hälsosam och balanserad kropp är det lättare att ha ett klart sinne och öppet hjärta.

Här är några fler exempel på vad det kan göra för din hälsa:
– Att utöva yoga regelbundet tonar kroppen, förbättrar och stärker musklerna, vilket ökar motståndskraften och flexibiliteten.
– Det orsakar även en ökning av energin i den mänskliga kroppen, vilket resulterar i bättre avslappning och en djup känsla av koncentration.
– Det lugnar nervsystemet. Detta låter kroppen vara mer avslappnad, hälsosam och responsiv.
– Det stärker skelettet tack vare rörelserna och positionerna. Det rekommenderas faktiskt för personer med ryggradsproblem, såsom diskbråck.
– På grund av kedjereaktionen av hälsosamma fördelar som yoga har på kroppen kan det även hjälpa till att bekämpa stress genom att göra nervsystemet avslappnat, vilket låter dig sova bättre, något som i sin tur gör dig lugnare och mer avslappnad. Detta leder till att ditt sinne blir klarare, vilket gör att du känner dig mer vaken, aktiv och produktiv. Du kommer även sakta ner möjliga fall av minnesproblem.
– Som vi sade tidigare hjälper yogapositioner till att stärka skelettet och göra musklerna mer flexibla, vilket förbättrar kroppens rörlighet och gör det lättare att utöva dagliga aktiviteter.
– Avslappningen av nervsystemet har även många andra fördelar, såsom lägre blodtryck och puls, vilket uppenbarligen hjälper till att skydda och stärka hjärtat.
– Detta utövande kan även hjälpa till att förbättra ditt sexliv. När du utövar yoga så tränar du, blir mer flexibel och aktiverar sinnet, vilka samtliga kan förbättra sexlivet.
– När du utövar yoga så andas du djupt under hela passet, vilket kan förbättra lungkapaciteten.
– Sist men inte minst orsakar det frisättning av endorfiner, vilket resulterar i en stor känsla av välmående och njutning som kan hålla i sig resten av dagen.